1 PORTION
200 g Dinkelmehl, Vollkorn
50 g Haferflocken, kernig
120 g veganer Magerquark
3 EL Wasser
3 TL Weinsteinbackpulver
2 EL Olivenöl
¼ TL Salz
Mehl mit 40 g Haferflocken, Backpulver und Salz mischen.
Quark mit Öl vermengen und mit Mehl verkneten, sodass ein geschmeidiger Teig entsteht. Ggf. noch etwas Wasser hinzugeben.
Aus dem Teig 10 Brötchen formen und mit etwas Wasser bestreichen. Mit der Oberseite in die restlichen Haferflocken drücken.
Auf ein mit Backpapier ausgelegtes Blech legen und im vorgeheizten Backofen bei 180 °C ca. 20 Minuten backen.
Bildnachweis: © Willfried Wende/pixabay.com
Cookie | Dauer | Beschreibung |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |